Prihlásenie/Problémy s prihlásením?
|
|
Potraviny známe, neznáme - polentadátum pridania: 10.10.13-11:41 Sú potraviny, ktoré ste už niekde v obchode aj zaregistrovali, avšak netušíte, aké je pre ne využitie. Poďte s nami objaviť malé kulinárske tajomstvá. Polenta - mnohí z nás nejasne tušia, že je to čosi žlté. Čo to teda vlastne je? Za názvom polenta sa v podstate ukrýva obyčajná kukuričná kaša, ktorú poznali už naše babičky. Na trhu je dostať polentu ako hotový polotovar, instantnú , alebo ako kukuričnú krupicu, či múku.
Postup na prípravu doma: 250 g kukuričnej múky vsypeme do 1l vriacej osolenej vody alebo mlieka a miešame kým nevznikne hladká hmota. Znížime plameň a necháme za častého miešania variť okolo 25 minút, kým nevznikne hustá kaša. Potom sa môže hneď podávať ako kaša, alebo ju vylejeme do vymastenej nádoby, kde ju necháme stuhnúť a potom pokrájame na obdĺžniky, ktoré môžeme potom grilovať alebo krátko opiecť.
(red.)
|